Felavatták Kolonics György síremlékét

2010. december 02. 15:05 - fulopmiklos

"Méltóságteljes ünnepség keretében avatta fel a Kolonics György Alapítvány a legendás kenus síremlékét a Farkasréti temetőben. Angyal Zoltán volt szövetségi kapitány, az alapítvány kuratóriumának elnöke rövid beszédben méltatta Kolonics Györgyöt, majd a sírt felszentelték, a megjelentek pedig koszorúkat helyeztek el.

kolonics-gyorgy.jpg

A Magyar Olimpiai Bizottság részéről Gyulay Zsolt alelnök, kétszeres olimpiai bajnok kajakos, valamint Molnár Zoltán főtitkár, az olimpiai bajnokok nevében pedig Dömötör Zoltán és Foltán László emlékezett. Az ünnepségen ott volt Kolonics György edzője, Ludasi Róbert és több egykori versenyzőtárs is.

Kolonics György 2008. július 15-én, alig három héttel a pekingi olimpia előtt, edzés közben halt meg. A sírkő szülei elképzelései szerint készült el, és látható rajta az olimpiai ötkarika, valamint egy kenulapát."

Némi magyarázat, hogy miért is került fel a honlapomra a sírkőavatás híre: Kolonics György szülei és a Kolonics György Alapítvány engem kért fel rá, hogy tervezzem meg a síremlék feliratát, amit természetesen, nagy tisztelettel elvállaltam.

kolonics-gyorgy-siremlek.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festmenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr888667690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása