Így készült festmény Kolonics Györgyről!

2016. június 09. 23:28 - fulopmiklos

Több közeli ismerősöm is van, aki ezer szállal kötődik a kajak-kenu sporthoz. Egy ilyen barát kérésének eleget téve készítettem Kolonics Györgyről festményt. 

A fotót, amely az alkotás alapjául szolgált, a zágrábi világbajnokságon készítette 2005-ben Tumbász Hédi. Véleményem szerint ez a fénykép a legjobb, amely Kolóról valaha készült, így egy festmény megalkotásához is nagyszerű alapként szolgált.

Rendhagyó módon a festményről nem egy fényképet, hanem egy time-lapse videót ajánlok a kedves olvasó figyelmébe, bepillantást engedve a kép elkészültének mozzanataiba, egy percben mutava be a kép megszületésének folyamatát.

Szintén a festményhez kapcsolódó információ, hogy a kép kalapács alá fog kerülni, amely során online lehet majd licitálni rá. Az aukció várhatóan jövő hét szombaton kezdődik majd és Koló halálának évfordulóján, július 15-én fog záródni. További információk a Kolonics György Alapítvány honlapján lesznek olvashatók a jövő hét során, de itt is beszámolók majd a részletekről.

kolonics-gyorgy-fulop-miklos.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festmenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr588794988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása