Szörnyek teremtője: Ed Repka, a metálborítók királya!

2016. szeptember 16. 18:43 - fulopmiklos

A művész, aki komor látomásaival, fenyegető rémképeivel megfestett lemezborítóival stílust teremtett, aki elpusztíthatatlan szörnyeket szabadított a világra, akinek a kreatúráit mindannyian ismerünk: Ed Repka a metálborítók királya.

ed-repka-and-vic-rattlehead.jpg

Tovább
komment

Így festettem meg a Golgotát!

2016. augusztus 26. 07:47 - fulopmiklos

Annak ellenére, hogy azt gondolom Munkácsy Mihály Gologta című festménye nem szorul bemutatásra, néhány mondatban – inkább a kép körüli érdekességeket megemlítve – írok az alkotásról, mielőtt a poszt megírásának tényleges okára, az általam elkészített festményre térnék.

goglota-fulop-miklos-fest2.jpg

Tovább
komment

Ne hagyd ki! Pop-art freskó Pisában

2016. július 20. 13:20 - fulopmiklos

Toszkán kirándulásunk egyik emlékezetes momentuma volt, amikor Pisaban felfedeztük az egyik ház oldalán Keith Haring festményét. Tudtam róla, hogy van a városban a híres pop-art művésznek egy alkotása, de nem nagyon esik szó róla az útikönyvekben, így nem is kerestük, pusztán a véletlennek köszönhető, hogy rábukkantunk. De mit keres egy amerikai művész munkája egy toszkán város kolostorának a falán?

keith-haring-pisa-pop-art.jpg

Tovább
komment

Így készült festmény Kolonics Györgyről!

2016. június 09. 23:28 - fulopmiklos

Több közeli ismerősöm is van, aki ezer szállal kötődik a kajak-kenu sporthoz. Egy ilyen barát kérésének eleget téve készítettem Kolonics Györgyről festményt. 

A fotót, amely az alkotás alapjául szolgált, a zágrábi világbajnokságon készítette 2005-ben Tumbász Hédi. Véleményem szerint ez a fénykép a legjobb, amely Kolóról valaha készült, így egy festmény megalkotásához is nagyszerű alapként szolgált.

Rendhagyó módon a festményről nem egy fényképet, hanem egy time-lapse videót ajánlok a kedves olvasó figyelmébe, bepillantást engedve a kép elkészültének mozzanataiba, egy percben mutava be a kép megszületésének folyamatát.

Tovább
komment

Kiállításról kiállításra – újra a Vianban!

2015. április 29. 16:00 - fulopmiklos

Igazi kiállítás-dömping jellemzi az évem első felét, szerencsére, ugyanis szűk négy hónapon belül a negyedik önálló tárlatom nyílik meg. Olyan gyorsan váltogatták egymást a helyszínek - sőt volt, hogy párhuzamosan is futott egyszerre két kiállításom -, hogy a legutóbbi helyszínről önálló hírrel nem is jelentkeztem.

cafe-vian-bisztro-kiallitas-5.jpg

Tovább
komment

Most biztosan tátott szájjal fogod nézni a festményeim!

2015. március 05. 15:57 - fulopmiklos

Alapesetben talán nem is kellene külön írni a legutóbb megnyílt tárlatomról, ugyanis nem egy nyilvános helyen lévő kiállításról van szó, hiszen a VitalEurope Fogászati Központ falaira kerültek fel a festményeim, ahol normál esetben csak a kezelésre jelentkező páciensek fordulnak meg.

vital-europe-kiallitas-1_1.jpg

Tovább
komment

Rendhagyó kiállítás a Vapianoban!

2015. január 19. 15:54 - fulopmiklos

2014 decemberében kerültek fel a festményeim az óbudai Bécsi Cornerben található Vapiano étterem falaira, amely nyugodtan nevezhető rendhagyónak, hiszen sem ezt megelőzően nem voltak, sem ezután nem lesznek kiállítások az étteremben.

A vissza nem térő lehetőséget egy véletlen hozta, amelyről többet nem szeretnék elárulni, a lényeg az, hogy aki 2015 januárjában Budapesten a Kolosy-téri Vapianoban jár, az feltétlenül nézze meg a kiállított munkáimat.

Jó étvágyat!

vapianao-kiallitas-becsi-corner-1.jpg

Tovább
komment

Üdvözlet Walesből!

2013. június 07. 15:51 - fulopmiklos

A tavalyi év végén egy nagyon kedves párt ismertem meg Piroska és Zsolt személyében, akik több festményem iránt is érdeklődtek. Néhány levélváltás után személyesen is találkoztunk, amelynek a vége az lett, hogy összesen 6 alkotásom kelt útra és költözött Walesbe.

Néhány napja kaptam pár fotót, amelyen a festmények láthatók az Egyesült Királyságbeli új lakhelyükön. Úgy gondolom igazán szép környezetbe kerültek a munkáim és remélem, hogy sok örömük telik az ott lakóknak a képekben.

komment

Anneke ismét Budapesten járt!

2012. június 01. 09:44 - fulopmiklos

Tegnap este Anneke van Giersbergen koncerten voltunk a Club 202-ben, ezen apropóból gondoltam, hogy írok egy bejegyzést, annál is inkább, mivel Anneke pályafutását gyakorlatilag a kezdetektől fogva nyomon követem, így akár rajongónak is nevezhetem magam. Mielőtt a tagnapi benyomásaim ecsetelésébe kezdenék, vegyük át, hogy kiről is beszélünk, hátha van olyan olvasó, akinek idegenül cseng Anneke van Giersbergen neve.

Nos, Anneke 1995-ben tűnt fel a rock zene világában, amikor a holland The Gathering zenekar énekesnője lett, így már az ő közreműködésével jelent meg a Mandylion című lemezük, amely a harmadik volt a sorban. A The Gathering első két albuma az Always… (1992) és az Almost a Dance (1993) négy különböző férfi énekes közreműködésével jelent meg, így a 22 éves Anneke érkezése jelentős változásokat hozott.

anneke-van-giersbergen-4.jpg

Tovább
komment