Lemezborító az Overload zenekar számára

2011. május 19. 15:33 - fulopmiklos

Még a tavalyi év végén kaptam felkérést a miskolci Overload zenekartól, hogy készítsek a számukra lemezborítót. Egészen pontosan egy festményt, amely a lemezborító alapjául szolgál majd. Az elképzelések egyeztetése után, amely egy baljós hangulatú, sötét városkép volt, elkészült a festmény, hozzá egyedi logó és azóta a lemez is megjelent.

overload-suburbia.jpg

Pár mondat az Overload zenekarról:

Az Overload heavy-power metal zenekar 2003-ban alakult Miskolcon. 2005 januárjában rögzítették első lemezüket "Inkább hős..." címmel, Budapesten. Ezt 2007-ben egy kislemez követte "Magányos Hős" címmel és ez év végén feljátszották a második nagylemezük témáit. A két nyelvű lemez "Zsarnok/Under The Heel" címmel jelent meg 2009 februárjában a Nail Records kiadásában és 18 dalt tartalamzott.

overload.jpg

2010 őszén - ekkor kerültem kapcsolatba a srácokkal - a zenekar Bécsben, az Empire Studios-ban rögzítette Suburbia című 5 számos kislemezét Rozgonyi Péter vezényletével. Az anyag ezután Hiili Hiilesmaa-hoz került Finnországba keverésre, és masteringre. Hiili igazi szaktekintély a heavy metal körökben, számos világsztár lemezén dolgozott már producerként és keverősként, közöttük olyan ismert zenekarokén mint a H.I.M., a Moonspell, a The 69 Eyes, a Sentenced, a Sepultura vagy az Apocalyptica.

Az Overload zenekar Suburbia című lemeze 2011 áprilisában jelent meg. A zenekar az 5 dalt tartalamzó lemezzel külföldi kiadóhoz szeretne szerződni. Ezt erősítendő nyáron egy 10 napos turnéra indulnak a Franciaországba...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festmenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr868667746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása