Szelfiből festmény 40 másodperc alatt

2019. szeptember 03. 16:33 - fulopmiklos

Gyakran kapok megkereséseket portrékészítés kapcsán, amit a megrendelők jellemzően ajándékba, meglepetésnek szánnak. Azt viszont rendszerint elfelejtik, hogy jó festmény csak egy igazán jó fénykép alapján készíthető – amit gyakorlatilag lemásol a művész, hiszen nem találkozik a modellel – ez azonban csak ritkán áll rendelkezésre.

girl-and-dog-portrait.jpg

Az alábbi festmény esetében is hasonló volt a helyzet. A mű alapjául egy Facebook-os szelfi szolgált, ami több szempontból sem volt ideális alapanyag. Ezért javasoltam, hogy ha már a kép kompozícióján nem tudunk változtatni, akkor tegyünk szűkebb képkivágással, egy modern, pop-artos csavart a dologba és dobjuk fel a képet színekkel, amivel végül mindenki elégedett lett. Az alábbi time lapse videóban megnézheted, hogy készült el a festmény, a vázlattól a befejezésig.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://festmenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr4415038284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása