Ecsettel a gyermekekért

2010. november 03. 14:53 - fulopmiklos

Egy különleges jótékonysági felkérésnek tettem eleget, amelynek apropóját egy élsportolók, olimpikonok, neves sportszemélyiségek által közösen festett kép adta. A festmény több lépcsőben készül, ahogy a felkért sportolók újabb és újabb részlettel egészítik ki. Az eredeti elképzelés szerint egy nagy közös koncepció szerint haladt volna az alkotás, ám ennyi egyéniség nem engedte befolyásolni magát, így egy igazán érdekes mű fog létrejönni, melynek valós értékét az elkészítésben közreműködők személye adja majd.

ecsettel-a-gyermekekert-3.jpg

A festmény november 25-én árverésre kerül a Suzuki Ház – Pagoda Galéria - hagyományosnak mondható jótékonysági rendezvényén, melyen 30-40 további festmény is kerül a kalapács alá. A jótékonysági akción összegyűlt pénz teljes egészében a Bethesda Gyermekkórház javára kerül felajánlásra.

„A festmény elkészítésében részt vettek: Besenyei Péter, Bóta Kinga, Csabai Edvin, Dzsudzsák Balázs, Fülöp Miklós, Gergely István, Hadfi Dániel, Ipacs Endre, Kiss Tamás, Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Kozmann György, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Máday Norbert, Mészáros Anett, Pesuth Rita, Pulai Imre, Simicskó István, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Szabó Szilvia, Szekeres Pál, Szilágyi Áron, Vajda Attila.

Dr. Velkei György a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója köszönetét fejezte ki a kezdeményezésért a Suzuki Háznak, a festőművészeknek és a sportolóknak. Az árverésből befolyó összeget a gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére fogják fordítani.”

 

komment
Címkék: festmény

A bejegyzés trackback címe:

https://festmenyed.blog.hu/api/trackback/id/tr308667680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása